Utbildning

ICS Tutorship

Hur blir man skeppsmäklare? Är man ung är det självklara valet att läsa på universitet eller högskola. Men hur blir man skeppsmäklare om man absolut inte kan tänka sig att läsa tre år på högskolan? Ett sätt kan då vara att läsa vår globala skeppsmäklarutbildning, som administreras av Sveriges Skeppsmäklareförening, men vars kvalitet garanteras av ICS i London. ICS, The Institute of Chartered Shipbrokers, i London är en mycket välkänd sjöfartsorganisation med gott renommé.

Under 2013–2014 erbjuder vi korrespondenskurser i samtliga ämnen för Foundation och Advanced Diploma samt Qualifying Examination.

Anmälan och mer information

 

Skeppsmäklareföreningens egna kurser

Sveriges Skeppsmäklareförening arrangerar årligen kurser för föreningens egna medlemmar och andra inom sjöfartsbranschen. Det är både kurser inom skeppsmäkleri, som till exempel Linjesjöfart, men även specialkurser inom andra områden, såsom moms. Det brukar vara en kurs på våren och två under hösten.

Tidigare kurser och aktuell information

 

Sjöfart och Logistik

På Chalmers Lindholmen i Göteborg ges en universitetsutbildning i Sjöfart och Logistik för den som vill arbeta som skeppsmäklare, bland annat.

Mer information

 

World Maritime University

WMU i Malmö är en forskarutbildning grundad av IMO, International Maritime Organization.

Mer information